Musikinstrumenter

 
Tuning er processen med at justere tonehøjden på en eller flere toner fra musikinstrumenter, indtil de danner den ønskede lyd. Pitch er den opfattede grundlæggende frekvens af en lyd. Instrumenter producerer stort set kun vibrationer, og disse vibrationer producerer den lyd, vi hører. Vibrationer eller lydbølger, som et instrument producerer, måles ved hertz (Hz). En hertz betyder simpelthen en cyklus pr. Sekund, 100 Hz betyder et hundrede cykler pr. Sekund og så videre. Det gennemsnitlige menneske kan høre lyde mellem 20 Hz og 16.000 Hz. I musik og akustik er frekvensen af ​​standardstanden A over midten C på et klaver normalt defineret som 440 Hz.
 
 
Når et instrument er ude af tone betyder det, at instrumentets tone er for høj eller for lav. Hvis en tone er for høj, anses den for skarp, hvis den er for lav, så er den flad.
 
Musikbutikker: 4sound musikbutikkerne er lukket så tjek nettet for alternative musikforretninger
 
 
Der er mange faktorer, der kan have indvirkning på hvorfor et instrument kan gå ud af tone. Nogle instrumenter kommer ud af tone på grund af slidtage eller med det kan komme med tiden, så når de ikke længere spiller rent skal de repareres. Ændringer i temperatur og fugtighed kan påvirke nogle følsomme instrumenter. Da temperaturen svinger, kan instrumenter udvide eller indgå kontrakt. Dette får instrumentet til at gå lidt ude af tone. På snorede instrumenter bliver helt nye strenge først i orden og skal først "brydes ind". En streng kan naturligvis komme ud af tone, hvis stemmestifterne eller stemmene er stødt eller justeret.
 
 
Tuning kan udføres ved at lytte til to pladser og justere en af ​​dem for at matche eller for at relatere til den anden. Flere forskellige enheder kan bruges til at producere referencehøjde som tuning gaffel, klaverer, elektroniske tuning enheder og andre instrumenter.
 
Så når du tuner, forsøger du at matche frekvensen eller vibrationen fra en tone til en anden. Hvis de to tonehuller spiller på forskellige frekvenser, vil det producere en larmende lyd (en slags "wah-wah-wah"), som kaldes "Interference beats". Da de to toner nærmer sig et harmonisk forhold, falder hyppigheden af ​​slag. For at få tonen til at stemme, justerer du instrumentet, indtil tonen sænker så meget, at den ikke kan detekteres.
 
Jeg indrømmer, at det er lidt svært at registrere interferensbeats i starten, hvis du er nybegynder til instrumenter, men efterhånden vil du kunne opdage hvor nemt det er.
 
Nu, at du har læst lidt om tuning, og kan vurdere om det er tid for dig at få dit instrument indstillet!
 
Læs meget mere info omkring instrumenter her, guides er der rigeligt af.