Disko-grej

Masser af mennesker fantasere om at være DJ på en klub. Det er vildt at forestille sig at være i kontrol over alle de festglade mennesker på dansegulvet. Hvert nyt nummer du spiller resulterer i et udbrud af skål. Hvilken følelse det må være at bruge din musikalske smag til at skabe stemningen til et tætpakket rum. At være en DJ plejede at betyde, at du skulle have massive mængder af vinylplader. Med fremkomsten af ​​cd'er og MP3'er blev det meget nemmere at konsolidere dine yndlings numre i et par cd-bøger. Nu er DJ-teknologien mere intuitiv end nogensinde. Nogle DJ'er bruger intet mere end en bærbar computer og en grænseflade, mens nogle holder det i old school med vinyl. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de mere populære DJ set ups fra fuldt computeriseret til helt analog. Du kan vælge, hvilken vej du skal tage, når du går i gang med din DJ-rejse.
 
Det grundlæggende koncept for DJing er simpelt. Du vil være i stand til konstant at spille dansemusik uden nogen stop eller akavede overgange, når du skifter sang. Når du bliver mere øvet, kan du begynde at mash-up forskellige numre, ridse, spille med effekter og endda producere din egen musik. En DJ har brug for en måde at afspille sine numre (computer, CDJ, drejeskive) og en måde at blande og crossfade (mixer, controller, laptop).
 
Der er mange måder at opbygge dit DJ-setup på. Vi begynder med de mest basale computerbaserede muligheder og udvider til de mere modulære og analoge muligheder. Disse er de opsætninger, vi vil dække:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Den enkleste DJ-opsætning bruger en bærbar computer med software og en lydgrænseflade. Der er mange muligheder på markedet for DJ software. Nogle af de førende programmer omfatter Traktor, Serato og Ableton. Serato og Traktor er mere intuitive for en DJ, der ønsker at spille deres yndlings numre. Der er hardwareindstillinger, der er designet til at kommunikere direkte med softwaren. Ableton er en god mulighed for DJ, der ønsker at producere deres egen musik samt integrere allerede eksisterende numre. Mens du kan køre de fleste af disse programmer på alle former for bærbare computere, vil jeg anbefale at få en dedikeret Apple laptop. Nogle hardware og software er optimeret til Mac, og du kan måske løbe ind i nogle problemer langs linjen med en pc. Standardudgaven MacBook Pro er mere end tilstrækkeligt til at drive en DJ rig. Hvis du planlægger at være en seriøs DJ, er det en god idé at holde denne bærbare computer dedikeret til musikproduktion og bruge en anden enhed til din daglige gøremål på en computer. At have en god mængde RAM er nøglen til lydarbejde. Du kan altid anvende en ekstern harddisk, hvis du er ved at løbe tør for hukommelse.
Bortset fra en computer skal du have en lydgrænseflade. Dette stykke hardware konverterer de digitale signaler fra din computer til lydkvalitetssignaler, der kan sendes via et lydsystem. Hvis du tænker dig om, når du køber din grænseflade, kan du også bruge den til at forbinde eksterne enheder som CDJ'er, mixere, pladespillere, mikrofoner og meget mere.
 
Når du vokser og udforsker DJ’ens verden, kan det være svært at udtrykke sig selv med en mus eller trackpad. Det er svært at lave glatte crossfades ved at klikke og trække. Ved at tilføje en DJ-controller til din opsætning kan du bruge fysiske faders, knapper og knapper til at styre dit DJ-sæt. Disse enheder forbindes til din bærbare computer via USB og kan kortlægges til at styre mange forskellige funktioner. Nogle controllere er designet til at interagere med en specifik software. For at hjælpe med at forenkle din rig har nogle controllere indbygget lydgrænseflader.
 
En CDJ er forkortelse for CD DJ pladespiller. Disse enheder er designet til at efterligne styringen af ​​en vinyl pladespiller, hvilket er grunden til, at vi ser jog hjulplader på de fleste styringsenheder. Fordi cd'er indeholder digitale filer, kan disse enheder tilbyde DJ'er langt mere kontrol, udtryk og præcision end en vinylpladespiller. DJ software kan integrere denne taktile kontrol ved at bruge det, de kalder "kontrol cd'er". Disse cd'er indeholder ikke lydfiler, men har snarere markørinformation. Kontrol-cd'er gør det muligt for DJ'en at bruge CDJ'en til at manipulere spor, der læses af computersoftwaren. Selvfølgelig kan CDJ'er også bruges til at afspille lyd-cd'er. CDJ-riggen kræver to CDJ-pladespillere samt en mixer. Nogle DJs tilføjer flere CDJ'er, men det er nødvendigt med to for at krydse og overføre melodierne. CDJ-opsætningen er den foretrukne rig for mange professionelle DJ'er. Selv om det ikke er en billig løsning, giver det mulighed for maksimal digital kontrol.
 
Ud over de to CDJ'er bliver du nødt til at tilføje en DJ mixer til din rig. Denne mixer giver dig mulighed for at krydse mellem sange, justere lydstyrke, justere EQ og andre parametre. Kontrollerne på mixeren kan se ud som de er emuleret i de fleste af de DJ controllere, der er nævnt ovenfor. De mest grundlæggende mixere har to kanaler, som giver dig mulighed for at blande mellem to forskellige lydkilder. Mere avancerede mixere har flere kanaler, som giver dig mulighed for at tilføje flere kilder. Nogle mixere har en indbygget lydgrænseflade, så du ikke behøver en ekstra til at forbinde til din computer.
 
Turntables blev brugt af de første DJ'er til at spinde deres musik. Nu har pladespillere gjort et comeback. Takket være kontrol vinyl, som fungerer som de ovennævnte kontrol CD'er, kan DJ'er bruge analoge pladespillere til at ridse, cue og manipulere digitale sange. Control vinyl har ingen lydinformation, men i stedet har specielle mærkningskoder, der gør det muligt for pladespilleren at kommunikere med softwaren. Selvfølgelig kan du bruge din drejeskive til at spole ægte vinylplader og udvikle old school DJ teknikker. I denne rig har du brug for to drejeborde, en DJ-mixer, en bærbar computer og en lydgrænseflade (nogle mixere har indbyggede grænseflader)
 
Træk computeren fra rigs over og du kan DJ ligesom de gjorde i tiderne før internettet. De fleste professionelle DJ'er har skåret deres tænder på CDJ eller drejeskive rigge uden hjælp fra en computer. Der er visse færdigheder og teknikker, som kun kan udvikles i en analog DJ-situation. Computer software gør meget af arbejdet for dig. Det er vigtigt at lære at crossfade, beat match og cue i den analoge verden, så du virkelig kan udnytte de digitale værktøjer der er derude. For at bygge disse rigge skal du bruge to drejeborde eller to CDJ'er samt en DJ-mixer. Du skal også opbygge din fysiske musiksamling. Du kan kun spinde numre, som du har på vinyl eller cd, så start med garage salg og rekord butikker for skjulte perler. Med det rigtige udstyr til rådighed og nogle øvelser, kan du holde dansegulvet bumpende hele natten uden en computer eller iPhone.